Vad är landet?

Det var en gång en ung afrikan, som under ett år besökt ett land på norra halvklotet. Så är berättade han vid återkomsten till sin hemby:

"Det var ett väldigt exotiskt land med djurälskande invvånare. Några dagar under början av solperioden dyrkade de med stor iver sina fjäderfän.
De smyckade sina hem med hönsfjädrar och bilder av kycklingar, de förtärde ägg av olika konsistens, de klädde ut sina barn, tände eldar och smällde av raketer.
Det var något slags ond gudom de försökte skrämma bort.

Senare på året, när solen, som alla också dyrkade, stod högt på himlen, klädde de en stång med blad och blommer och reste den mot skyn. Sedan dansade de runt och sjöng sitt hemlands vemodiga sånger.
Jag minns särskilt hur de härmade grodornas rörelse och ljud.

När kvällarna blev mörkare, flockade sig människorna kring enkla ljuslågor. Nu hade de vuxna haklappar och små mössor på sig. De djur de nu hyllade, var små dya skaldjur, som de åt tillsammans med starka drycker, som detta folk älskar.

Det hemskaste hände mig när nätterna var som allra längst. En natt öppnades min dörr och en mängd kvinnor i vita, fotsida klädnader trängde in.
En kvinna hade ljus kring sitt hår och allesammans sjöng om hästar och talade om katter.

I detta land var det sällan jag hörde någon tala om sin gud. Men jag fick vara med och se när de firade den stora grisfesten. De anrättade grisen på många olika sätt, och när de på första dagens afton hade ätit - då kom deras gud.
Ja, de sa hy akdrug att det var spm neb hag förstod nog. Han liknade vår gamla medicinman, med mask framför ansiktet och med underliga kläder. Han hade dyrbara gåvor med sig till människorna, som då blev glada och lyckliga. Sedan försvann han igen. De sa att han brukade komma till dem en gång om året.

Det är ett mycket underligt och exotiskt folk."

(Källa: Okänd)

Kommentarer
Postat av: L

Sverige? :D

2009-09-09 @ 04:11:28
URL: http://thailandssol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback